El museu

La creació del Museu
Museu dels Sants
Museu dels Sants
Museu dels Sants
Entrada Museu dels Sants

Amb la intenció de recollir i projectar la riquesa de la indústria de producció d’imatgeria religiosa olotina, l’Ajuntament d’Olot funda el Museu dels Sants l’any 2007; en aquesta fundació hi participen també tots els tallers de sants existents a la ciutat, entitats i associacions locals.

El Museu dels Sants és un centre patrimonial que permet conèixer la producció industrial de la imatgeria religiosa olotina, una activitat amb més de 100 anys d’història i que ha tingut una gran incidència en el desenvolupament de la ciutat. Al Museu, el visitant es troba immers en un taller real i en funcionament, on podrà conèixer no només el procés tradicional de fabricació d’imatgeria, sinó també la seva història.

Paral·lelament, el darrer pis del Museu es destina a la realització d’exposicions temporals que permeten endinsar-se en aspectes concrets dels processos de producció o en lectures històriques, socials i antropològiques a l’entorn de l’artesania, la cultura popular, la literatura i la iconografia, entre d’altres.

El Museu dels Sants neix amb els objectius de donar a conèixer l’activitat manufacturera d’imatgeria religiosa olotina, de posar en valor aquest singular patrimoni cultural, d’esdevenir un punt de trobada i de relació entre diferents agents de la ciutat.

En l’actualitat, la ciutat d’Olot compta amb sis tallers d’imatgeria en funcionament que donen feina a un centenar de persones. La ciutat es manté com a centre productor de prestigi mundial, exportant als Estats Units, Canadà, Hong Kong o Austràlia, entre d’altres.

Ajuntament d'Olot
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya