Fèlix Atmetlla ens proposa, amb “multim”, una exposició construïda a partir de la realitat augmentada que ens permetrà experimentar un món virtual dins l’entorn real i palpable del Museu de la Garrotxa.
Mitjançant unes imatges que funcionen com a activadors, l’espectador, amb l’ajuda d’una tauleta, podrà percebre i interactuar amb una part de la realitat que es manté invisible i que se superposa fins que s’hi acaba fusionant.
Atmetlla afegeix a una lectura plàstica tradicional una suma d’experiències sensorials on es barregen la vista, el so i l’absència de tacte, en una creació immersiva que exigirà a l’espectador un paper decididament actiu.
“multim” representa les relacions invisibles i complexes entre l’individu i el col·lectiu, on les agrupacions conformen entitats pròpies. L’autor ens avisa del perill de l’aïllament i de la no comunicació, i també d’una multitud amorfa, submisa i incapaç d’articular respostes.
En un temps on els mitjans de comunicació acumulen falses veritats dins d’una cultura hegemònica cada cop més sensacionalista i supèrflua, Fèlix Atmetlla ens proposa reflexionar sobre què és real i què no, sobre els lligams subtils entre individus, sobre la importància integradora de la dona (com suggerint una mena de cordó umbilical universal), sobre la ubiqüitat sensorial, sobre les superposicions estranyes entre el temps i l’espai, etc.
“Una recerca insòlita i agosarada. Tot un repte per als sentits”
Jordi Isern