icones_museu-comarcal

Exposició

Bestiari

Gerard Mas

02/09/2023 a 14/01/2024 - Sala Oberta 2
Gratuït

Els antics bestiaris medievals solien descriure les espècies animals conegudes fins al moment a mode de tractat de zoologia, i les dotaven de virtuts i de defectes molt humans. Humanitzar les bèsties servia en el fons per parlar de les passions humanes i per donar lliçons morals al lector. El bestiari personal de Gerard Mas es troba molt lluny d’aquest propòsit: més aviat pretén posar de manifest la nostra animalitat com a humans i situar-nos en un lloc bastant més modest, i segurament més incòmode, com a espècie en el regne animal.

A través d’aquesta mostra, Mas ens parla també de les diferents maneres amb les quals històricament ens hem relacionat amb els animals: convertint-los en déus, explotant-los com a recurs o integrant-los a les nostres llars com a animals de companyia. En aquest context, l’absurd i la comicitat apareixen sovint per parlar més de les dèries humanes que de l’animal representat.

La ironia i la fascinació són presents a parts iguals en aquest recull d’animals comuns i aparentment poc nobles. Aquí apareixen dignificats, immortalitzats en pedra o en fusta, en un treball formal que beu de l’imaginari egipci per apropar-se al realisme més contemporani.

VÍDEO DE L’EXPOSICIÓ

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIESVISITES GUIADES
A càrrec de l’artista, Gerard Mas
Dissabte 21 d’octubre, 12 h
Dissabte 11 de novembre, 12 h (Aforament limitat. Reserva d’entrades a partir del dilluns 30 d’octubre, a les 9 h)
Divendres 16 de desembre, 12 h

Entrada gratuïta

gerard mas expo1

museus.olot.cat
museus@olot.cat
+34 972 27 11 66